Österlen Garden Show
Utställare

Bokade utställare

Här finner du våra bokade utställare 2023

Lindbloms är ett fröföretag med fokus på hållbar odling.
Vi erbjuder ekologiska fröer, hållbara tillbehör och redskap av hög kvalitet.

Hos Agro Maskiner Tomelilla hittar du varumärke så som Husqvarna, Stihl med alla grönytemaskiner du behöver, för både privatpersoner och företag! Dessutom säljer vi lantbruksmaskiner av världsledande märken av högsta kvalité som New Holland, JCB, Pöttinger, He-Va och Bergman. Hos oss får du hjälp med allt från reparationer och underhåll till kompletta lösningar med maskiner och finansiering.

Trädgårdsmästare och konstnär med inriktning på design, konsultation och skötsel.


Anstalten Tygelsjö har en handelsträdgård på 6000 kvm där de intagna odlar säsongens växter. Under våren odlas omkring 600 000 snittulpaner och sedan pelargoner, amplar, sommarblommor med mera.

Trädgårdsdekorationer, vindspel, rostiga skyltar, trädgårdsklot och många vackra saker till trädgården.

Butik, Galleri och Ateljé utanför Hammenhög,

Simrishamnsvägen 51.

Tyger, inredning, konst, kalk- och kritfärger för inne och utomhus, glas, hårdplastglas.

Välkomna!

Professionella, säkra, utbildade arborister. Vi utför arbeten i Österlen, Tomelilla, Sjöbo och Ystad med omnejd.

Japanska sågar och sekatörer samt tyska grensaxar.

Torkade blommor i bunt, buketter och kransar. Utplanteringsväxter av grönsaker och blommor. Fleråriga växter. Torkat bryggerihumle.

GrönVäx är en del av Glivarp Garden AB. Vi utvecklar och marknadsför växtnäring för trädgården och den offentliga utemiljön. På mässan kan du bekanta dig med såväl vår flytande växtnäring en komplett gödsel som enkelt kan vattnas ut samt våra innovativa gödselstavar som ger växtnäring under flera år. Läs mer om oss på www.godselstav.se

TRADITIONELLA HANTVERK NATURLIGA MATERIAL UNIK DESIGN!
På keramikblomma.com kan du köpa jättefina, handgjorda keramik blommor. Våra vackra, blommor gör gröna växter färgglada och kan användas i blomkrukor, balkonglådor och i trädgården.
Unna dig själv eller ge i present! 

Filip Johansson är grundaren till svenskutvecklade GardenR - en trädgårds- och odlingsapp som hjälper dig att planera och underhålla din trädgård. GardenR värnar om biologisk mångfald och hållbar odling. Nytt för våren 2023 är trädgårdskurser online. Fokus är det lustfyllda i trädgårdsarbetet – allt behöver inte vara perfekt och allt behöver inte hända samtidigt.

Keramik, Textiltryck Föremål till hem och trädgård samt konstföremål.

Norregårds honung ger dig sorthonung, pollen m.m. skördade från små lokala bigårdar i Vollsjötrakten. 

Vill du själv ha bin i trädgården? Prata med oss och beställ egna bin till säsongen!

Porla Kusin i Skurup är Shopen för kocken och vi har allt du behöver för att ta vara på skörden!

Mia Gröndahl är kvinnan bakom Killahusets trädgård. Vilt, vackert och hållbart på 10000 kvm. Buxbom, massor av rosor, ovanliga träd och ett stamfik uppe i den gamla pilen. Mia är författare till flera trädgårdsböcker, bland annat Österlens gamla rosor.

Försäljning av färsk grön och violett sparris samt 4 sorters  sparrisplantor( Ginjlim, Raffaelo, Prima Verde och Pacific Purple) Plantorna är 2-åriga barrotade A-plantor.

Sparbanken Syd är Sveriges äldsta och enda helt självständiga sparbank. Istället för ägare har vi huvudmän utan utdelningskrav. Därför kan vi återinvestera vår vinst för att skapa värde för våra kunder, deras verksamhet och samhället i stort. Vi inspirerar och coachar människor till en god ekonomihälsa bar för både plånbok och planet. Vi är 160 medarbetare på nio kontor runt om i Skåne som gärna träffas digitalt eller fysiskt – välkommen!

I Tomelilla på Österlen odlar vi matkultur och kreativitet. Vår gemensamma innovationskraft ger näring och hållbar tillväxt.

Den genuina plantskolan- låt drömmen starta hos oss! Besök vår välfyllda handelsträdgård med växter och träd för såväl inomhus- som utomhusbruk. Dammtillbehör, redskap, krukor och inredning samt vårt nyöppnade café. Vi har trädgårdsutbildad personal som ger personlig service och vägleder dig i ditt köp.

Skapar med hjälp av återbruk - ger förbrukade ting nytt liv och en ny funktion - både för ute- som inomhusbruk

Vi vill inspirera och fördjupa kunskaperna om just Rhododendron- och -magnoliasläktet och andra växter som trivs tillsammans i liknade odlingsmiljöer. Få odlingsråd och tips på träffar och föreläsningar! VI arrangerar resor till intressanta trädgårdar och plantskolor. Som medlem får du vår tidning 4 gånger om året.

Vi driver verksamheten Vombsjö Flowerfarm, där vi fokuserar på
slow flowers konceptet. Vi erbjuder självplock i vår fantastiska odling samt bundna buketter av floristen Joanna. Vår blomodling är helt utan konstgödsel och andra bekämpningsmedel. Vi driver även gårdsbutik och hästverksamhet. I butiken hittas smakfulla inredningsdetaljer, främst från Sverige och Danmark. Förutom att strosa runt bland blommorna, med utsikt över vackra Vombsjön, kan man även få hälsa på våra söta fölungar. 

På T.I.D. Trädgård Inredning Design älskar vi att sprida glädje. Det gör vi genom att sälja Trädgårdspresenter för hem och trädgård. Allt från växter, krukor, vaser, lyktor, smycken, canvasfoto samt prenumeration på dörrkransar, plantering av krukor och trädgårdsrådgivning.

Vi strävar efter att tillhandahålla ett brett, intressant sortiment av fin kvalitet och väljer våra leverantörer med stor omsorg. Det vi inte har hemma gör vi alltid vårt bästa för att hitta och beställa hem enligt våra kunders önskemål. Vi och vår personal erbjuder personlig service, kunskap och erfarenhet och hjälper dig gärna att förverkliga dina trädgårdsprojekt. Hos oss hittar du buskar, träd, perenner, klätterväxter, rosor, gräs, säsongsblommor, krukväxter, snittblommor och mycket mera i växtväg. Dessutom jord, gödning, redskap, krukor, inredning, presentartiklar, godis och vår äppelmust av frukt från våra egna odlingar.

Gröna Stråk skapar utemiljöer att trivas i. Det lilla företaget med äkta passion för trädgård och en lokal förankring på Österlen. Välkommen att kontakta mig för rådgivning, planering, plantering och skötsel av Din trädgård.

Ekologisk fårgård som säljer lammskinn, ullprodukter, garn och trädgårdsull.

Färgglad keramik

Sommarbutik i Bertilstorp utanför Brösarp där du hittar krukor, vattenkannor, växter, regnmätare, lyktor, zink, rost, textil och annan inredning till hem och trädgård i rustik och ibland antik stil.

ETW-certifierade arborister baserade på Österlen.Vi kan hjälpa er med fällning, beskärning och andra trädrelaterade arbeten på ett yrkesskickligt och säkert vis.
Inget träd är för litet eller för stort.

Egenodlade rhododendron och azaleor. Vi har ett 70-tal olika sorter och i varierande storlek. Vi drar upp våra plantor mestadels genom frö, som vi köper från rhododendronföreningar runt om i Europa, vilket gör att utbudet vi har inte finns i detaljhandeln.

Flora Manufaktur / Klöver Blå utvecklar, designar och säljer arbetskläder där funktion, passform och mode möts med ett bättre miljöval i fokus.

Stor sortiment av ovanliga lökar, knölar och rötter. 100+ sorter Dahlior, doftpioner och ätbart i trädgården.

Studio Dahlgren drivs av Maria Dahlgren, utbildad landskapsarkitekt vid SLU, Sveriges lantbruksuniversitet. Sedan 2016 har Maria jobbat som trädgårdsdesigner åt privatpersoner och bostadsrättsföreningar i Sydvästra Skåne.

Hovmöller Bigårdar - lokalt ekologiskt biodlingsföretag som säljer honung, pollen och bivax.

Tillverkar stengodskeramik , bruksgöremål samt skulpturer och trädgårdskonst. Konsthantverksbutik som säljer egna samt andra konstnärers och konsthantverkares produkter. Kurser i keramik för nybörjare och vana lerälskare.

ML Borstteknik i Onslunda bygger vidare på Borstakongens verksamhet, att tillverka borstar, både med handsättning och maskintillverkat. Vi har Sveriges enda borstbutik med egentillverkade borstar.

Malins Betong

Betong som jag rostar med järnsulfat. Blommor på armeringsjärn, höns i naturlig storlek

Tomelilla Naturskyddsförening jobbar för den lokala miljön. På Österlen gardenshow visar vi vad du kan göra för den biologiska mångfalden i din trädgård. Hur får man fåglar, grodor och fjärilar att trivas? Vi bygger bihotell av vass och lera.

Onslunda Hembygds- & Borstmuseum. Försäljning av handsatta borstar i naturmaterial

Vagnfabriken Sankt Olof. Hantverksmässig tillverkning av klassiska Shepherds Hut.
The Shepherds lambing hut var vagnar som drogs ut på hedarna i England under lamningsperioden. Nu i modern tappning som gästhus, skrivarlya eller friggebod 15 m2.

Vi erbjuder buntar med frilandsodlade tulpaner, blomsterfrö och småplantor av blommor och grönsaker.

Vi är en välrenommerad, professionell plantskola som har funnits på Österlen i över 20 års tid. Vi erbjuder både allmänhet och yrkesfolk försäljning av växter och personlig rådgivning. Här finns allt du kan önska dej av perenner, frukt & bärplantor, David Austin samt moderna & historiska rosor, prydnadsbuskar, solitärträd, barr- & klätterväxter till säsongens vackraste blommor och prydnadsgräs.

Försäljning av Blommor perenner buskar träd krukor trädgårdskonst . Allt till din trädgård,

Egentillverkad sylt av högsta kvalitet och bärmängd, råsaft med hög bärmängd, senap. Honung och bivaxdukar från trakten. Alla produkter i webbutiken.

Vårt mål är att lära oss mer om våra trädgårdar.  Hur skyddar och bevarar vi smådjur och natur? Hur skyddar vi våra växter mot skadedjur på mest naturvänliga sätt? Vad kan vi odla? Vi arrangerar föredrag, gör gemensamma utflykter och kurser samt besöker trädgårdar i alla former och storlekar!

Skogsträdgårdens växter driver upp fleråriga ätliga växter i kruka för sallad, krydd- och kokgrönsaksskörd. Vi förökar även en del vedartade växter för bär, nötter och kvävefixering. Det är växter för nordiskt klimat som vi drar upp på vår plantskola med försäljning i Höör.

Solviks trädgårdskläder är handsydda av återbrukat naturmaterial. Kläderna är designade för att passa i trädgården, med rörelsevidd och uttänkta detaljer. Plaggen är unika - finns bara ett ex av varje.

Entreprenadföretag med egen grusterminal. För både stora och små kunder. Vi gräver, planerar, och leverera ut material till både företag och privat kunder. Besök gärna våran hemsida eller Webshop

Familjedrivet företag med snart 54 år i branschen! Vi har ett stort utbud av alla slags bakverk som kakor, tårtor och smörgåstårtor. Vi finns på Storgatan 16 i Gärsnäs.

Drömlika växthus, orangerier och helisolerade uterum. Vi hjälper Dig att hitta ett rum att älska. Kvalitét, kunskap och kärlek sedan 1993.

Hemrex skapar livsglädje genom att underlätta din vardag. Med kvalitet, trygghet och enkelhet tar vi hand om din trädgård och andra hushållsnära tjänster.

Möbelimporten Österlen AB erbjuder ett noga utvalt sortiment av Engelska trädgårdsbänkar och utemöbler, trädgårdskonst i betong och belysning för utemiljö. 

Belysningsimporten Österlen AB erbjuder ett brett sortiment av elmaterial och designade lampor för alla stilar och miljöer.

Christinehofs perenner

Försäljning av perenner

Japanska lönnar passar i alla trädgårdar och även för odling i krukor! Många skiftar i färg under säsongen. Med vårt stora sortiment av 100-tals sorter kan du hitta de som passar bäst för din trädgård. Lönnarna odlar vi själva fram från småplantor i vårt lilla växthus i Kåseberga.

Djur & Naturbutiken, butiken för proffs och fritid på landet. Lantbruk, trädgård, häst och smådjur.

Vi gjuter & skapar betongting för ditt hem & din trädgård! Under delar av året erbjuder vi även betongkurser.

Vi tillverkar konsthantverk för ute o innemiljö i smide, ofta efter kundens önskemål. Allt från ljusstakar till spaljéer. Vi har vår verkstad i St.Olof.

Trädgårds- inredningsbutik på landet 5 min från mässan. Vi säljer växter, rostigt smide, krukor, belysning, trädgårdsmöbler och mycket mer.

Vi säljer Tunnelväxthus med hög kvalité till lågt pris. Säljer även grönsaksplantor, bärplantor och diverse tillbehör för både proffs och hemodling.

Egentillverkade produkter i betong för hem och trädgård.

Betong - tyngre än du anar, lättare än du tror. Jag heter Susanne Winberg och har Mossby betong. Min stora hobby är att gjuta vackra betongalster till trädgården.

All sort markförankringar men i huvudsak markskruv.

Ovanliga, odlingsvärda växter, frukt och bärplantor. 

Vi sår för en grönskande värld och gödslar för en levande jord! Skånefrö- ett kund- och jordnära företag med stort klimatengagemang och

lokal produktion på Österlen. Här finns fröer och biokol av högsta kvalitet från 

ett av Europas modernaste frörenserier. Vi tummar aldrig på kvalitet och våra gräsfröblandningar har vid flera tillfällen blivit utsedda till Best i Test av Råd & Rön.

Vi på Sparbanken Skåne har en tydlig filosofi – att vara banken som är nära dig och den plats på jorden som du kallar hemma. Vi hjälper dig att skapa en sund och hållbar ekonomi för vardagen såväl som för att förverkliga drömmar. Privatperson eller företagare – vi ger dig kloka lösningar genom livet.

Den lilla plantskolan med det stora sortimentet ovanliga rosor, i den lilla byn

Ö Hoby på Österlen. Allt förökas med sticklingar, med härdigare och bättre plantor.  Vi håller både kurser och föredrag.

Varumärket heter Vincent by Tina Lundgren, konstnär från Yngsjö och det är de två råttorna Vincent & Ebba som fångade i sina bästa äventyr, finns på brickor, kuddar, skärbräden, mm. Svensktillverkat med hållbarhetstänk!

Maskinuthyrning för företag och privatpersoner på Österlen. Allt för bygg, trädgård & entreprenad. Ni hittar oss i Lunnarp utmed riksväg 11.

Österlenrosors syfte är att dokumentera, informera och sprida kunskap om Österlens kulturhistoriska rosor. Vi har föredrag vår och höst, och varje sommar ställer vi till med rosfest i Simrishamn.

Bokförlaget Polaris Fakta ger ut fackböcker inom en rad områden, däribland hem & trädgård och hobby & hantverk.

Bokförlag med trädgårdsböcker

Idun Øye Design erbjuder en stilren kollektion av stålväxtstöd, svetsade i grundarens egna verkstad i Hörby. Designen är enkel och rak för att bryta av mot de böljande formerna trädgårdens grönska. Med hjälp av växtstöd går det snabbt och enkelt skärma av, skapa skugga och ge trädgården karaktär, samtidigt som det ger en trivsam rumskänsla. Lek med olika nivåer, geometriska former och material för att ge den egna trädgården ett unikt uttryck.

Hvilanutbildning har både gymnasieskola,YH-utbildningar och Uppdragsutbildningar och även Arbetsmarknadsutbildningar.

Bonsaigers är ett projekt som fokuserar på produktion och underhåll av bonsaiträd.

Vi importerar högkvalitativa verktyg från Japan för ändamålet.


Utöver detta designar och skapar vi kläder och accessoarer med odlingsanknytning och låter morgondagens konstnärer sälja sina produkter på våra plattformar.

Samtliga produkter finns tillgängliga i vår monter!

På byggmax i Simrishamn hittar du allt som du behöver till ditt bygge- kanske blir det nya krukor, blommor, altan, uterum eller växthus? Varmt välkommen hit!

Trädgårdsdesign- och trädgårdsarkitekttjänster, konsultation och växtbestämning. Står du inför en förändring av utemiljön? Välkommen till mitt tält! Varje kund är unik och inget uppdrag är det andra likt.