INSPIRATIONSTRÄDGÅRDAR

INSPIRATIONSTRÄDGÅRDAR

Välkommen till en plats att slå dig ner på omgiven av ätliga perenner i en vacker trädgård fylld av doft och smak! 


En trädgård att njuta av och skörda från. Där din mat bidrar till en ökad biologisk mångfald och binder koldioxid från luften.


Låt också platsen föra dig närmre både naturen och kulturhistorien. Med minnen från kulturlandskapet och handgjorda skyltar som påminner om köksträdgården mitt i en trädgård som både tangerar vild natur och prydlig blomstrande perennrabatt.


Att ha en plätt på jorden som man kan kalla sin egen är en ynnest. Att få möjlighet att skapa sitt eget lilla paradis, en lycka.

Men det kan också kännas som en börda och en kravfylld belastning. Det ska skötas och fixas. Vara snyggt och prydligt. Välstädat.


Men varför inte släppa lite på pretentionerna och prestigen? Det behöver ju faktiskt inte vara perfekt. Och vad är egentligen perfekt?


Att forma sin trädgård så att det blir en plats för möten. En plats för umgänge, glädje och skratt. Det vore väl perfekt?!

En lustfylld trädgård – Trädgårdslust!

Att kunna finna vila och avkoppling i sin trädgård. Att bara sitta ner och njuta av stunden. Det är perfekt!

En trädgård för drömmar – Drömträdgård!

När vi bjuder in fåglar, bin, humlor och fjärilar till hummel-mummel och vingel-mingel bland nektarfyllda blommor.
Då blir det alldeles, alldeles underbart. Perfekt!

En trädgård fylld av liv – Trädgårdsliv!

Här finner du en fantastiskt inspirerande trädgård. Växtkraft Rosenhagen har med sin långa historia stor erfarenhet av alla delar av trädgårdsplanering. Det här är den genuina plantskolan- låt drömmen starta hos oss! Besök vår välfyllda handelsträdgård med växter och träd för såväl inomhus- som utomhusbruk. Dammtillbehör, redskap, krukor och inredning samt vårt nyöppnade café.


Vi har trädgårdsutbildad personal som ger personlig service och vägleder dig i ditt köp.

Studio Dahlgren drivs av Maria Dahlgren, utbildad landskapsarkitekt vid SLU, Sveriges lantbruksuniversitet. Sedan 2016 har Maria jobbat som trädgårdsdesigner åt privatpersoner och bostadsrättsföreningar i Sydvästra Skåne, delvis som ena halvan av trädgårdsdesignduon Dahl & Dahl.


Maria är även utbildad inredningsarkitekt och jobbar därför ofta rumsligt med sina trädgårdar. "Att kunna njuta av olika rum i trädgården är viktigt, man får chansen att skapa ombonade miljöer på det sättet". 

Den här sidan använder coockies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användningen av coockies.

Läs mer här
Acceptera