Utställare
logo Österlen Garden Show

ÖSTERLEN GARDEN SHOW

16-17 maj 2020 i Lunnarp på Österlen

Utställare

Här hittar du våra utställare 2019! Med en stor bredd av kunniga aktörer från olika företag och organisationer i odlings- och trädgårdssfären så fanns här något för alla. Matvagnarna hittar du på en separat sida här. De utställare som fanns i vårt hållbarhetstält finner du här.

Karl Fredrik på Eklaholm


På vår gård i Hagestad Radby har vi en inredningsbutik för hem och trädgård, en blomsterbutik samt prunkande köksträdgård. Återbruk, antikt, vintage och nytt. Smidesmöbler, medelhavsväxter, snittblommor, lerkrukor och mosaikbord.

Villabevattning.se

 

Av proffsens komponenter tillverkar vi enkla och billiga kit att användas i villaträdgården, växthus och altan.

Vi arbetar med en ”riktig droppslang”, inte att förväxla med ”svettslangar”.

Plantido växtförsäljning

 

Ovanliga ,odlingsvärda växter frukt och bärplantor. 

LANDWORK

 

Landwork anlägger, sköter och gestaltar din trädgård.

Agusa Torp o Gård

 

Vi säljer vackra fårskinn till uterummet eller växthuset, uppfödda på gården. Trädgårdsinredning och plantor.

I vått och torrt

 

I vått och torrt ligger i grannbyn, Ö Ingelstad och vi firar 10 år i år! Hos oss hittar ni säsongens växter, rostigt smide, krukor, trädgårdsbelysning, mindre trädgårdsmöbler, fontäner och annat trevligt till trädgården.

Den Engelska Trädgården

 

Den Engelska Trädgården är en blommande och charmig besöksträdgård nära Kivik på Österlen, som vi skapat med inspiration från England. Vi har också försäljning av Austinrosor och svenskodlade perenner.

Österlens Poolcenter

 

Vi säljer pooler, pooltillbehör, pooltak, spabad, spabadstillbehör. Pool & spaservice samt byggnation av pooler.

Skånsk chili

 

Vi säljer ekologiska chiliplantor och chilisås från vår egen odling i Landskrona.

Skogsträdgårdens växter

 

Här finns härdiga, fleråriga grönsaker och funktionsväxter för ätbara ekosystem. Hanna Jönsson och My Kjellberg drar upp perenna grönsaker och andra skogsträdgårdsväxter för större mångfald och hållbar matförsörjning.

Kiviks mark- och trädgårdstjänst


Anläggning, skötsel, beskärning och annat som har med mark och trädgård att göra. Vi levererar med hög kvalitet, miljömässigt och med stark lokal förankring.

Lollos inrednings- och trädgårdsbetong


Trädgårdskonst gjutet i betong.

Leran's konsthantverk


Här hittar du bruks- och trädgårdskonstigheter av hög kvalitet, tillverkade i stengods av keramiker Anja Nyberg. I butiken i Ystad finns ett stort urval av hantverk från många olika konsthantverkare.

Bollerups Mini-Maskin AB


Trädgårdsdesign, naturstensarbete m.m.

Permakultur i Skåne


Föreningen Permakultur i Skåne sprider kunskaper, erfarenheter och idéer om hur permakultur fungerar i Skåne. Från odling till ekologiskt byggande och hållbara lokalsamhällen och samarbeten.

Kims betongkällare


Mina produkter är helt i betong och jag gjuter allt själv. Jag gör olika föremål som du kan ha i trädgården året om. Trädgårdsbord i olika storlekar med smidesunderrede, djur, Buddha, fågelbad och rabattpinnar.

Kong design


Vindsnurror i rostfritt stål.

Naturkraft no9 AB


Företaget föddes ur det egna behovet av kryddor utan mjöl, mjölkprotein socker m.m. Självklart är det kontrollerade kryddor och örter - ångade och inte bestrålade.

Mera Skruv


Montering av markskruv som ersätter betongplint, även viss bygghjälp erbjuds tex trädäck, staket , plank osv.

SOLTEKNIK SYD AB


Solteknik Syd AB projekterar och installerar solceller. Återförsäljare åt Skandinaviens största importör av solenergiprodukter. Generösa garantier.

Dahlrum MobilPlant


MobilPlant är ett planterings- och bevattningssystem för både professionella och private odlare.

Sparbanken Syd


Sveriges enda helt självständiga sparbank har funnits i snart 200 år. Vi brinner för att göra gott för både plånboken och planeten. Välkommen att prata hållbart sparande med oss, eller varför inte vårt populära miljölån om du vill göra om där hemma?

Tages i Söndraby 


En av Kristianstadstraktens finaste & mysigaste gårdsbutiker med inredning; blommor & möbler. Blandat lantligt, vintage & indstriellt. Är florist & gör underbara blomsterarrangemang som sticker ut.

En liten bit av Medelhavet.

 

Butik, visningsträdgård och trädgårdscafé. I vår butik hittar du det mesta som hör medelhavet till. Välkomna att besöka oss på Simrishamnsvägen 8 i Hammenhög.

Växtkraft Skåne Tranås


Plantskola med entreprenadverksamhet

Alvros Träväxthus AB

 

Vi tillverkar måttanpassade träväxthus i Sibirisk lärk.

Ullstorps garden center

 

Vi är ett Garden center på Österlen med ca 2500 kvm butiksyta där ni kan hitta allt som hör trädgården till. Så som blommor, perenner, buskar, träd, krukor, jord och gödning men även inredning.

Alnarp Cleanwater

 

Alnarp Bioreningsverk för enskilt avlopp. Naturlig rening, lättskött, inga kemikalier, minimerat slamtömningsbehov. Renar även läkemedelsrester.

Skånefrö AB

 

Skånefrö AB är företaget som kan tillgodose kunder med utsäde, vallfrö, gräsfrö och färdig gräsmatta av högsta kvalité. Vi odlar själva runt 90% av allt gräsfrö som ingår i våra gräsfröblandningar.

Agromaskiner i Tomelilla AB

 

Här finner du trädgårds och grönytemaskiner från exempelvis Stihl, Stiga och Simplicity. Vi hjälper dig hitta allt du behöver för en välvårdad trädgård!

Järnia Olsson & Co

 

Järnaffären i Gärsnäs på Österlen grundad 1902, med stort sortiment, försäljning och service av lantbruksmaskiner och ett stort urval av reservdelar och tillbehör till dessa. Stort kunnande och service.

Köpmangården

Jytte Olsson design

 

I Köpmangården Eljaröd säljer vi svensk nutida design av Jytte Olsson Design och våra designkollegor samt delar av vår vintagesamling – huvudsakligen från mitten av 1900-talet.

Tågarps trädgård 

 

Tågarps Trädgård-beläget på Österlen mellan Tommarp och Gärsnäs. Plantskolan med brett sortiment av växter till trädgård, park och andra anläggningar. Sommarblommor, perenner, klätterväxter, rosor, buskar och träd. Kvalitet, rådgivning och service.

Ecobox


Ecobox är en helsvensk produktportfölj med robusta och kemikaliefria minireningsverk. Produkterna ersätter såväl markbäddar som infiltrationer och är utvecklade för maximal rening och minimalt underhåll.

Anja Sangberg


Jag heter Anja Sangberg. Skapar Mosaikbord av stengodsplattor o betong, lägger dessa på diverse underreden. Bara Fantasin som sätter stopp. Varje platta och bord är unik kan stå ute året om. Gör även Sadelpallar.

Hasund trädgård & landskap


Design för personlig och hållbar utemiljö

Vi är med er genom hela processen. Bollar idéer och inspirerar. Planerar, ritar och visualiserar. Anlägger, sköter och realiserar.

Kriminalvården Handelsträdgården Tygelsjö


Försäljning av egenproducerade sommarblommor, pelargoner etc.

Classicum växthus AB


Kvalitetsväxthus och uterum sedan 1993. Stort sortiment av olika storlekar och modeller, tillbehör, redskap, vackra krukor mm. Vi har en stor härlig utställning och butik i Svedala samt utställning i Solna. 

Norregårds honung


Norregårds honung är det snälla företaget med produkter från de egna bigårdarna. Allt är framtaget med omtanke om bin, människor och miljö. Vi är en del av Honungskooperativet som består av fyra kvinnliga yrkesbiodlare.

Brunns & Energiborrning Sk-Tranås Ab


Vi utför borrning för vatten och energi. Installation av vattenpumpar, dagvatten återvinningssystem och enskilda avlopp. Utför även diverse mark/anläggningsarbete.

ECO GROW


Eco Grow handlar endast med ekologiska grönsaks-, blom-, och örtfröer samt odlingstillbehör. Medvetet minimal användning av kemikalier vid odlingen- bidrar till hållbar utveckling och tillvaratar jordens resurser.

Åhus Sylt & Bär


Riktig hemlagad sylt sedan 1985. Vår affärsidé är att tillverka och erbjuda traditionsenlig sylt med hög bärhalt.

Carina Hägg design 


Butik, Galleri och Ateljé utanför Hammenhög,

Simrishamnsvägen 51.

Tyger, inredning, konst, kalk- och kritfärger för inne och utomhus, glas, hårdplastglas.

Välkomna!

ÖRUM 370 


På Örumsvägen 370, 2 km söder om Hannas hittar ni oss. Här drejar Sven vår keramik och Lillian formger och monterar trädgårdsbänkarna STRECK.
Välkomna! ÖRUM 370 finns på Facebook.

Blomsterfen Borgeby Slott

 

Hos Blomsterfen på Borgeby Slott finner ni Floristutbildning och Blomsterkurser. I de gamla stallarna driver vi en mysig butik och en del av det sortimentet hittar ni här idag såsom: glas, krukor, växter mm.

Frideborgs Boden

 

Kryddor, chili, ramslök och trädgårdsmöbler.

Återbruket Bromölla

 

Återbruk/Brukskonst - Att få skapa och ge gamla och förbrukade saker och ting ett nytt liv, en ny funktion - gärna tillsammans med rost, betong eller något från skogen...

Solium HB

 

Solium har under tio år salufört bl.a Engelska trädgårdsredskap med mycket bra kvalitet och hållbarhet. Vi saluför även krukunderlägg, Perstorps Designs cykelkorgar samt Sweden bag i Green polyeten.

Österlens Vingårdspark Tygeå

 

Vi har vinodling, säljer plantor och tillbehör  med mera.

Stablade färggranna koppar gjorda av San Lundberg

San Lundberg art

 

Vacker och originell trädgårdsskulptur och konst i stengods.

Ebboflod

 

Hydroponisk inomhusodling, organiska näringar och odlingslampor.

Ull&Lera- Anne-Marie Mårtensson

 

Jag arbetar med ull (oftast tovad men också lite vild stickning) och med lera. Av stengodsleran tillverkar jag trädgårdsglädje.

Maria Sundström

 

Med ateljén mitt i trädgården inspireras jag till mönster och färger när jag designar och tillverkar min keramik och textil med screentryck. Vackra fat, skålar och trädgårdsföremål. Textilier till hem och trädgård.

Peenli import-export

 

Holländska trädgårdsredskap från Sneeboer, japanska trädgårdssaxar från Okatsune, trätulpaner och ek eller kastanjtunnor. Sneeboer som i hundra år har varit ett begrepp i Holland. Allt för trädgården finns i Kärrarp!

Lilla rosarve


Trädgård Design Keramik Trädgårdsdesigner / trädgårdsarkitekt / Trädgårdsingenjör säljer även egengjord keramik och växter.

Djur&Naturbutiken i Lunnarp


Djur&Naturbutiken, butiken för proffs och fritid på landet. Lantbruk, trädgård, häst och smådjur.

Natur & Trädgård


Försäljning av tidskriften Natur & Trädgård. Prenumerationer och lösnummer. Förmodligen också försäljning av sticklingar (blandade grönsaker) från Gröna Hulta.

Kåseberga tunnelväxthus AB


Vi säljer tunnelväxthus av högsta klass i flexibla storlekar. I Kåseberga kan du se våra uppsatta tunnelväxthus, köpa olika plantor jordgubbar, hallon, amerikanska blåbär och mycket annat. Vi har även olika tillbehör, krukor, markduk mm.

PIPRANKAN


Designar tillsammans med POMMERAC DESIGN vackra, unika och funktionella miljöer! 


PIPRANKAN AB ritar och tar fram planteringsplaner för drömträdgården!

POMMERAC


Designar tillsammans med PIPRANKAN AB vackra, unika och funktionella miljöer! 


POMMERAC DESIGN formger interiörer, genomgripande eller justerar effektfullt!

Bepps


Försäljning och service av kvalitetsmaskiner för park och trädgård.

Sluta Gräv


Markskruven som ersätter betongplinten, work smarter!

Hemrex trädgårdsservice


Gör din vardag enklare med vårt trädgårdsarbete

Inkasi


Trädgårdsutsmyckning och rosor.

Madeleine Konst & Keramik


Madeleine har mer än 25 års erfarenhet inom färg & form. Tavlor med härliga färger målas på både väv men som nyhet även på glas.
Gällande keramiken har jag utvecklat en egen idé som är mycket uppskattad.

Bokförlaget Roos & Tegnér


Roos & Tegnér är ett ledande fackboksförlag med säte i Malmö. Vi ger ut böcker som sprider kunskap, idéer och inspiration. Vi brinner speciellt för trädgårdsböcker och lokala författarskap.

Sösdala design


Sösdala Design har ett brett sortiment av snygga möbler som kan höja stilfaktorn i vilken miljö som helst. Här kan du köpa stilrena och bekväma möbler i stål som fungerar lika väl inomhus som utomhus. Möblerna är gjorda i ett praktiskt modultänk för att anpassas efter kundens egna önskemål.

Logo Lunnarps Bollklubb LBK

Samarbetspartners

Logo Tomelilla Kommun
Logo Bo Ohlsson
Logo Helenelust ekologosk äppelodling
Logo Ingelsta kalkon
logo Radio Active Hits dygnet runt
Logo Thage bygger södra Sverige

Kontakta oss!

Diskutera gärna mässan under #osterlengardenshow

Frågor/synpunkter angående hemsidan? Kontakta admin@osterlengardenshow.se

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Ta reda på mer
Acceptera