Österlen Garden Show
Utställare

Bokade utställare

Med en stor bredd av kunniga aktörer från olika företag och organisationer i odlings- och trädgårdssfären finns här något för alla, från maskiner till växthus, inredning och design! Denna sida uppdateras löpande med nya utställare, och här hittar du utställarlista, karta och program.

Vi på 4evergreen är idag ledande i Sverige när det kommer till professionell regnvattenuppsamling. Vi tillhandahåller ett stort utbud av produkter för att kunna nyttja regnvatten som resurs. Från den enkla regnvattentunnan i stilren design till mer permanenta lösningar för så väl det enskilda hushållet som till köpcentrum, hyresfastigheter, halkbanor, lantbruk m.m.

Hos Agro Maskiner Tomelilla hittar du varumärke så som Husqvarna, Stihl med alla grönytemaskiner du behöver, för både privatpersoner och företag! Dessutom säljer vi lantbruksmaskiner av världsledande märken av högsta kvalité som New Holland, JCB, Pöttinger, He-Va och Bergman. Hos oss får du hjälp med allt från reparationer och underhåll till kompletta lösningar med maskiner och finansiering.

Trädgårdskreatör & Konstnär. Vår specialité är Inredning till hem och trädgård och vår egen design. Inspiration från Medelhavets färger och former.

Försäljning av trädgårdstjänster:

- Trädgårdsskötsel, trädskötsel; hamling, beskärning, mindre trädfällning

- Anläggning; mindre gräv- & schaktarbeten med allt som hör trädgård & hus till

- "Hus-&Hem fix"; all ifrån mindre snickeriarbeten till tvätta/måla fasader/staket eller köra skräp till återvinningen

- Snöskottning; handskottning eller med mindre maskiner

Trädgårdsklot, regnmätare, vindspel, krukor och andra trädgårdsdekorationer för en vacker trädgård!

Butik, Galleri och Ateljé utanför Hammenhög,

Simrishamnsvägen 51.

Tyger, inredning, konst, kalk- och kritfärger för inne och utomhus, glas, hårdplastglas.

Välkomna!

Vi erbjuder en mångsidig trädvård med miljön i åtanke. Med flera års erfarenhet och stor kompetens utför vi en säker och precis trädvård. Professionella, säkra, utbildade arborister i Österlen, Tomelilla, Sjöbo, Ystad och vidare. Oavsett om vi fäller, beskär eller planterar gör vi det med respekt för träden.

Försäljning, anläggning & service av minireningsverk.

Polonitecenter - försäljning & byte av fosforfilter till avloppsanläggningar.

Mark- & trådgärdsanläggning samt trädgårdsskötsel. 

Försäljning & installation av regnvattentankar.

Hovmöller Bigårdar ligger i Södra Mellby strax utanför Kivik och har bikupor runt om vackra Österlen.Honungen skördas vid flera tillfällen under säsong eftersom varje blomsort ger sin färg och smak till honungen. Detta gör att jag har ett stort utbud av sort honung. Naturens mångfald finns att smaka på i honungen. Jag värmer aldrig min honung. Förutom honung skördar jag pollen och jungfruvax. Mitt företag är certifierat EU ekologiskt.

Mia Gröndahl, författare, fotograf och ägare till Killahusets trädgård. Vilt, vackert och hållbart på 10000 kvm! Buxbom, massor av rosor, ovanliga träd och kaffedäck uppe i den gamla pilen! Mia är författare till Österlens gamla rosor.

Brickbord, handtryckt textil och andra inredningsprodukter med växtmotiv. Vintageporslin och glas från 1900-talet.

Margareta Forslund med lysande vallmoblom, för ute och inne- sommar som vinter. Då de står utomhus lyser de med stark lyskraft. Världens vackraste väderkläder med motiv från min konst. Vindtäta, vattentåliga och andningsaktiva. Konst på hus som lyser. Pippi på prickar-bilder med fågelmotiv för utomhusmiljö. 

Elin Forslund med fjärilar i sandgjutet glas och vingar i leksanplast med spegelserigrafi- att hänga kanske i ett orangeri?

Norregårds honung ger dig sorthonung, pollen m.m. skördade från små lokala bigårdar i Vollsjötrakten. 

Vill du själv ha bin i trädgården? Prata med oss och beställ egna bin till säsongen!

Ovanliga, odlingsvärda växter, frukt och bärplantor. 

Den lilla plantskolan med det stora sortimentet ovanliga rosor, i den lilla byn

Ö Hoby på Österlen. Allt förökas med sticklingar, med härdigare och bättre plantor.  Vi håller både kurser och föredrag.

Försäljning av färsk grön och violett sparris samt 4 sorters  sparrisplantor( Ginjlim, Raffaelo, Prima Verde och Pacific Purple) Plantorna är 2-åriga barrotade A-plantor

Sparbanken Syd är Sveriges äldsta och enda helt självständiga sparbank. Istället för ägare har vi huvudmän utan utdelningskrav. Därför kan vi återinvestera vår vinst för att skapa värde för våra kunder, deras verksamhet och samhället i stort. Vi inspirerar och coachar människor till en god ekonomihälsa bar för både plånbok och planet. Vi är 160 medarbetare på nio kontor runt om i Skåne som gärna träffas digitalt eller fysiskt – välkommen!

I Tomelilla på Österlen odlar vi matkultur och kreativitet. Vår gemensamma innovationskraft ger näring och hållbar tillväxt.

Försäljning av Blommor perenner buskar träd krukor trädgårdskonst . Allt till din trädgård,

Den genuina plantskolan- låt drömmen starta hos oss! Besök vår välfyllda handelsträdgård med växter och träd för såväl inomhus- som utomhusbruk. Dammtillbehör, redskap, krukor och inredning samt vårt nyöppnade café. Vi har trädgårdsutbildad personal som ger personlig service och vägleder dig i ditt köp.

Återbruket Bromölla

Skapar med hjälp av återbruk - ger förbrukade ting nytt liv och en ny funktion - både för ute- som inomhusbruk

Vi vill inspirera och fördjupa kunskaperna om just Rhododendron- och -magnoliasläktet och andra växter som trivs tillsammans i liknade odlingsmiljöer. Få odlingsråd och tips på träffar och föreläsningar! VI arrangerar resor till intressanta trädgårdar och plantskolor. Som medlem får du vår tidning 4 gånger om året.

Bokförlaget Arena ger ut illustrerad facklitteratur, främst inom ämnen som foto, konst, arkitektur, kulturhistoria och trädgård.

Bivaxpåsar och bivaxdukar i ekologisk bomull, ett klimatsmart alternativ för plast och aluminiumfolie. Produkterna är vaxade här i Skåne med ekologiskt bivax och kåda. Inspiration till min mönsterkollektion Memories of an island fick jag under mina långa vandringar på Mallorca.
Mönstret finns även som kuddar, handdukar och brickor.

Egenodlade rhododendron och azaleor. Vi har ett 70-tal olika sorter och i varierande storlek. Vi drar upp våra plantor mestadels genom frö, som vi köper från rhododendronföreningar runt om i Europa, vilket gör att utbudet vi har inte finns i detaljhandeln.

Vi säljer klimatsmarta bevattningsboxar som underlättar odlingen och bevattningen av grönsaker o andra växter som behöver mycket och kontinuerlig vattning.

Ekologisk fårgård som säljer lammskinn, ullprodukter, garn och trädgårdsull.

Trädgårdskonst, prydnadsföremål samt lite brukskonst allt tillverkat i stengods.

Sommarbutik i Bertilstorp utanför Brösarp där du hittar krukor, vattenkannor, växter, regnmätare, lyktor, zink, rost, textil och annan inredning till hem och trädgård i rustik och ibland antik stil.

Arborist baserad på Österlen.

Hjälper er med fällning, beskärning och andra trädrelaterade arbeten, på ett yrkesskickligt och säkert vis.

Inget träd är för litet eller för stort.

Mycket av inspirationen till mina bilder kring form och färg, kommer från det som växer. Jag fotograferar ofta blommor, frukt och grönt i min trädgård på Skillinge, eller i omgivningarna på Österlen.

Arbetskläder för tjejer där funktion, passform och mode möts med ett bättre miljöval i fokus.

Stort vårsortiment av ovanliga lökar ,träd-doft och krolliljor- Doftpioner-Trädpioner- Doft och Klätter-rosor-perenner- m.m..

Få extra liv i din trädgård med trädgårdssvamp i mosaik och lera. För trädgård och kruka.

Kiviks Trädgård - handelsträdgård på Österlen med brett sortiment och personlig service. Träd, buskar, fruktträd, perenner, säsongsblommor, trädgårdstillbehör, inredningsdetaljer och mycket mera!

Trädgårdskonst i stengods , bruksföremål i stengods. Har konsthantverksbutik i Ystad, håller kurser i keramik.

ML Borstteknik i Onslunda bygger vidare på Borstakongens verksamhet, att tillverka borstar, både med handsättning och maskintillverkat. Vi har Sveriges enda borstbutik med egentillverkade borstar.

Försäljning och reparationer av grönytemaskiner .auktoriserad verkstad för STIGA,STIHL,CUB-CADET,BRIGGS & STRATTON.

Järnhandel etablerad 1902. Auktoriserad försäljare av MILWAUKEE-elhandmaskiner samt försäljare av KRAMP reservdelar.

Gör plats för vattnet- Ystads kommun


Ta hand om regnvattnet i din trädgård! Kraftiga regn blir allt vanligare tillsammans gör vi plats för vattnet. Istället för att leda bort vårt värdefulla vatten till överfulla ledningar och orsaka översvämningar kan du fördröja och skörda vattnet. Vi skyfallssäkrar stad och landsbygd. Varje insats räknas!

Stablade färggranna koppar gjorda av San Lundberg

San Lundberg art

 

Keramik med personlighet.

Sluta Gräv AB är ett svenskt företag som har skapat och utvecklat markskruven: modern och kostnadseffektiv markförankring för alla byggprojekt. Vårt koncept är att leverera en helt byggfärdig grund – inte bara skruven utan också monteringen – en tjänst som sparar tid och pengar. Vi monterar markfundament av jordskruv i hela landet, året runt. Sluta Grävs professionella montörer tar dig tryggt från ritning till byggstart.

Välkommen till vår handelsträdgård utanför Löderup för perenner av högsta kvalitet, säsongens härligaste annueller, örter, jord och krukor.

Även snittblommor och arrangemang i vårt Blomsterstall.

Vi erbjuder trädgårdsservice omkring Ystad, Simrishamn och Tomelilla, samt designar trädgårdar.

Trädgårdsmästaren i Christinehof

Trädgårdsmästarn i Christinehov säljer pioner och andra perenner.

Som trädgårdsdesigner och trädgårdsarkitekt hjälper jag dig med form, funktion och växtval i din utemiljö. Oavsett om det är en befintlig trädgård eller en helt ny skapar jag idéer, förslag och planer som stämmer överens med Dina önskemål, platsen och förutsättningarna.
Varje kund är unik och inget uppdrag är det andra likt.

Skånsk brukskonst med inriktning på ull, broderi och återbruk. Produkter för både ute- och inomhusliv. 

Är du nyfiken på hur man tar hand om fårull så kom och prata med mig! Jag håller kurser i både det och annat.

Vi utför alla typer av mark, gräv och schaktningsarbeten. På Hannelundsgatan i Tomelilla finns vår välsorterade grusterminal med sortiment för avhämtning eller hemleverans med kran/lastbil. Allt går att få i storsäck hemkört. Nu även storsäckar du fyller med avfall- vi hämtar!

Vårt mål är att lära oss mer om våra trädgårdar.  Hur skyddar och bevarar vi smådjur och natur? Hur skyddar vi våra växter mot skadedjur på mest naturvänliga sätt? Vad kan vi odla? Vi arrangerar föredrag, gör gemensamma utflykter och kurser samt besöker trädgårdar i alla former och storlekar!

Här finner du saker för skön avslappning i trädgården: grillstugor, paviljonger, bastutunnor och massagekuddar. 

Skogsträdgårdens växter driver upp fleråriga ätliga växter i kruka för sallad, krydd- och kokgrönsaksskörd. Vi förökar även en del vedartade växter för bär, nötter och kvävefixering. Det är växter för nordiskt klimat som vi drar upp på vår plantskola med försäljning i Höör.

Japanska lönnar passar i alla trädgårdar och även för odling i krukor! Många skiftar i färg under säsongen. Med vårt stora sortiment av 100-tals sorter kan du hitta de som passar bäst för din trädgård. Lönnarna odlar vi själva fram från småplantor i vårt lilla växthus i Kåseberga.

Bioreningsverket för enskilt

avlopp från Alnarp erbjuder stabil rening på naturligt sätt. Det är en långsiktig lösning som passar både för permanentboende och fritidshus. Slipp kemikalier och serviceavtal och få dessutom fina vattenväxter som pryder trädgården.

Möbelimporten Österlen AB erbjuder ett noga utvalt sortiment av Engelska trädgårdsbänkar och utemöbler, trädgårdskonst i betong och belysning för utemiljö. 

Belysningsimporten Österlen AB erbjuder ett brett sortiment av elmaterial och designade lampor för alla stilar och miljöer.

Tastecelebration AB är officiell återförsäljare av Big Green Egg. Vi visar olika modeller av denna mångfacetterade kamadogrill. Kom och provsmaka av det goda du kan göra i ägget. Du kan också skriva in dig för en matlagningskurs på Big Green Egg.

Vi sysslar huvudsakligen med borrning och entreprenadverksamhet. Vi har mångårig erfarenhet av borrning för både dricksvattenbrunnar och energibrunnar. Vi utför även det mesta inom markentreprenad såsom avloppsanläggningar, dagvatten, jordvärme, parkeringar, vägar, husschakt mm.

Djur & Naturbutiken, butiken för proffs och fritid på landet. Lantbruk, trädgård, häst och smådjur.

Vi gjuter & skapar betongting för ditt hem & din trädgård! Under delar av året erbjuder vi även betongkurser.

Hansens verkstad tillverkar smidesprodukter efter kundernas önskemål. Handgjort med en touch av modern teknik för prisvärda, unika och personliga produkter för ute och innemiljö.

Trädgårdsbutik med rostiga ting som specialitet. Vi säljer även växter, krukor och annan inredning för hem och trädgård. Vi finns 5 min från mässan och butiken är öppen tors - sön 11.00 - 17.00.

Vi säljer Tunnelväxthus med hög kvalité till lågt pris. Odlar bär för självplock och försäljning. Säljer egen-, när- och svenskodlat. Har försäljningsbodar med växter, bär, frukt, grönsaker mm.

Egentillverkade produkter i betong för trädgård och hemmet

Betong - tyngre än du anar, lättare än du tror. Jag heter Susanne Winberg och har Mossby betong. Min stora hobby är att gjuta vackra betongalster till trädgården.

Japanska sågar och sekatörer samt tyska grensaxar.

Bokförlaget Polaris Fakta ger ut fackböcker inom en rad områden, däribland hem & trädgård och hobby & hantverk.

Vi sår för en grönskande värld och gödslar för en levande jord! Skånefrö- ett kund- och jordnära företag med stort klimatengagemang och

lokal produktion på Österlen. Här finns fröer och biokol av högsta kvalitet från 

ett av Europas modernaste frörenserier. Vi tummar aldrig på kvalitet och våra gräsfröblandningar har vid flera tillfällen blivit utsedda till Best i Test av Råd & Rön.

Vi på Sparbanken Skåne har en tydlig filosofi – att vara banken som är nära dig och den plats på jorden som du kallar hemma. Vi hjälper dig att skapa en sund och hållbar ekonomi för vardagen såväl som för att förverkliga drömmar. Privatperson eller företagare – vi ger dig kloka lösningar genom livet.

Talpas mot mullvad och sork. Fungerar på riktigt. Väldigt enkelt och helt giftfritt, hämtat ur naturen.

Maskinuthyrning för företag och privatpersoner på Österlen. Allt för bygg, trädgård & entreprenad. Ni hittar oss i Lunnarp utmed riksväg 11.

Varumärket heter Vincent by Tina Lundgren, konstnär från Yngsjö och det är de två råttorna Vincent & Ebba som fångade i sina bästa äventyr, finns på brickor, kuddar, skärbräden, mm. Svensktillverkat med hållbarhetstänk!

Egentillverkad sylt av högsta kvalitet och bärmängd, råsaft med hög bärmängd, senap. Honung och bivaxdukar från trakten. Alla produkter i webbutiken.

Österlenrosors syfte är att dokumentera, informera och sprida kunskap om Österlens kulturhistoriska rosor. Vi har föredrag vår och höst, och varje sommar ställer vi till med rosfest i Simrishamn.

Nordens ledande leverantör av uterum och växthus. Allt inom området Garden Living.

TRADITIONELLA HANTVERK NATURLIGA MATERIAL UNIK DESIGN!
På keramikblomma.com kan du köpa jättefina, handgjorda keramik blommor. Våra vackra, blommor gör gröna växter färgglada och kan användas i blomkrukor, balkonglådor och i trädgården.
Unna dig själv eller ge i present! 

Yellow är din lokala solcellshjälte för lantbruk, företag och villa. Vår resa till en strålande framtid börjar alltid med ett platsbesök på ditt tak. Välkommen att boka din kostnadsfria solanalys!


Vi är ett ledande VA bolag i södra Sverige som har skapat en organisation som kan ta helhetsansvar för ett komplett VA behov, och vårt mål är att alltid säkra friskt vatten och fungerande avlopp- och dagvattensystem.