Österlen Garden Show
Utställare

Bokade utställare

Med en stor bredd av kunniga aktörer från olika företag och organisationer i odlings- och trädgårdssfären finns här något för alla.

Som trädgårdsdesigner och trädgårdsarkitekt hjälper jag dig med form, funktion och växtval i din utemiljö.

Oavsett om det är en befintlig trädgård eller en helt ny skapar jag idéer, förslag och planer som stämmer överens med Dina önskemål, platsen och förutsättningarna. Varje kund är unik och inget uppdrag är det andra likt.

Svensk design med inspiration från Mallorca. Textila inrednings och köksprodukter i unik design. Oförglömliga vandringar på Mallorca inspirerade Julia Bristulf till att designa kollektionen MEMORIES OF AN ISLAND. 
Produkter: Kuddar, brickor, kökshanddukar och bivaxdukar.

Ovanliga, odlingsvärda växter frukt och bärplantor. 

Montering/försäljning av markskruv för alla typer av byggnationer. Markskruven ersätter betongplinten och ger möjlighet för en snabb och säker installation på de flesta underlag. Ingen åverkan på mark, ingen torktid samt sparar tid och pengar.

Agusa Torp o Gård

Lammskinn och trädgårdsprodukter för inredning av ditt trädgårdsrum eller växthus

I vått och torrt ligger i Ö Ingelstad, (5 min från mässan). Hos oss hittar ni handplockade saker till trädgården och hemmet, såsom växter, krukor, rostigt smide, kalkfärg, kläder och mycket mer.

(fd Roos & Tegnér) Vi är ett bokförlag i Malmö som ger ut fackböcker, specifikt om Skåne och gärna om trädgård och odling.

Drakängen Natur och Trädgård är ett företag som arbetar med ängar, biologisk mångfald i trädgården och att skapa hållbara trädgårdar baserat på en förståelse för ekologiska samband.
Vi rådger, sköter, ritar, anlägger och håller kurser.

Egen produktion av keramik och texil. Konstföremål, trädgårdsrelaterat samt bruksgods.

Skogsträdgårdens växter driver upp fleråriga grönsaker för sallad-, krydd- och kokgrönsaksskörd. Låt din mat bidra till att binda koldioxid från luften och öka den biologiska mångfalden.

Vi erbjuder tjänster inom trådgårdsrådgivning och trädgårdsdesign. Kunder kan få hjälp med allt från rådgivning, skisser till kompletta lösningar med skalenliga tekniska ritningar, illustrationsplaner och planteringsplaner.

Trädgårdskonst och bruksgods i stengods av Anja Nyberg ,som även håller kurser i keramik .Konsthantverksbutik med stort utbud av unikt lokaltillverkat konsthantverk och konst .

Sommarbutik i Bertilstorp utanför Brösarp där du hittar krukor, vattenkannor, växter, regnmätare, lyktor, zink, rost, textil och annan inredning till hem och trädgård i rustik och ibland antik stil.

Vi utför borrning för vatten och energi. Installation av vattenpumpar, dagvatten återvinningssystem och enskilda avlopp. Utför även diverse mark/anläggningsarbete.

Betong - tyngre än du anar, lättare än du tror. Jag heter Susanne Winberg och har Mossby betong. Min stora hobby är att gjuta vackra betongalster till trädgården.

En handelsträdgård på Österlen med brett utbud och personlig service. Träd, buskar, perenner, säsongsblommor, krukväxter, trädgårdstillbehör, inredning, presentartiklar och mycket mera! Varmt välkomna till oss!

Försäljning, anläggning och service av det svenska biologiska minireningsverket Ecobox. 
Försäljning av regnvattenåtervinnings-system.
Trädgårds- skötsel & anläggning.
Försäljning av hästfoder.

Sluta Gräv AB är ett svenskt företag som har skapat och utvecklat markskruven: en modern och kostnadseffektiv markförankring för såväl stora som små byggprojekt. Vårt koncept är att leverera en helt byggfärdig grund – inte bara skruven utan också monteringen – en tjänst som sparar tid och pengar. Vi monterar markfundament av jordskruv i hela landet, året runt. Sluta Grävs professionella montörer tar dig tryggt från ritning till byggstart.

Mullvads och sorkmedel när inget annat funkar!

Hos Guovik Import finns ovanliga Dahlior, nyheter, krolliljor, doft-, itoh- och trädpioner samt ett stort sortiment av rötter.

Den genuina plantskolan- låt drömmen starta hos oss! Besök vår välfyllda handelsträdgård med växter och träd för såväl inomhus- som utomhusbruk. Dammtillbehör, redskap, krukor och inredning samt vårt nyöppnade café. Vi har trädgårdsutbildad personal som ger personlig service och vägleder dig i ditt köp

Miljövänliga växthus i lärk

Ting för din trädgård & ditt hem - gjutna i finbetong. Vi håller även kurser. Välkomna till vår monter för inspiration!

Vi hjälper dig med allt inom mark, anläggning och skötsel. Vi hjälper dig gärna med idéer och förslag, samt omsätter det till verklighet.

Skånefrö är ett av Sveriges ledande utsädesföretag med ett av Europas modernaste frörenserier. Vårt gräsfrö har blivit bäst-i-test hos Råd & Rön, vi har det renaste utsädet långt över EU-norm. Söker du utsäde eller gräsfrö till lantbruket, fotbollsplanen eller golfbanan? Hör med oss -vi kan det här!

Sparbanken Syd är Sveriges äldsta och enda helt självständiga sparbank. Istället för ägare har vi huvudmän utan utdelningskrav. Därför kan vi återinvestera vår vinst för att skapa värde för våra kunder, deras verksamhet och samhället i stort. Vi inspirerar och coachar människor till en god ekonomihälsa bar för både plånbok och planet. Vi är 160 medarbetare på nio kontor runt om i Skåne som gärna träffas digitalt eller fysiskt – välkommen!

Hos Agro Maskiner Tomelilla hittar du varumärke så som Husqvarna, Stihl med alla grönytemaskiner du behöver, för både privatpersoner och företag! Dessutom säljer vi lantbruksmaskiner av världsledande märken av högsta kvalité som New Holland, JCB, Pöttinger, He-Va och Bergman. Hos oss får du hjälp med allt från reparationer och underhåll till kompletta lösningar med maskiner och finansiering.

Järnaffären i Gärsnäs på Österlen grundad 1902, med stort sortiment, försäljning och service av lantbruksmaskiner och ett stort urval av reservdelar och tillbehör till dessa. Stort kunnande och service.

Välkommen till vår handelsträdgård utanför Löderup för perenner av högsta kvalitet, säsongens härligaste annueller, örter, jord och krukor.

Även snittblommor och arrangemang i vårt Blomsterstall.

Vi erbjuder trädgårdsservice omkring Ystad, Simrishamn och Tomelilla, samt designar trädgårdar.

Tågarps Trädgård är en välrenommerad, professionell plantskola som existerat på Österlen under 20 års tid. För både allmänhet och yrkesfolk finns växtförsäljning och personlig rådgivning.

Spännande, brett sortiment med allt från perenner, rosor, buskar, träd, barr- & klätterväxter och blommor till exotiska citrusplantor. I butiken finns tillbehör för såväl den stora som lilla trädgården, bl a redskap, växtnäring, spaljéer och krukor.

Trädgårdsdekorationer gjutna i betong.

Studio Dahlgren drivs av Maria Dahlgren, utbildad landskapsarkitekt vid SLU, Sveriges lantbruksuniversitet. Sedan 2016 har Maria jobbat som trädgårdsdesigner åt privatpersoner och bostadsrättsföreningar i Sydvästra Skåne.

Gardencenter med perenner blommor m.m.

Minireningsverk som klarar kommuners krav även på högsta skyddsnivå med den senaste miljötekniken, uppgraderar även äldre men intakta två-eller trekammarbrunnar. Vi har även moderna anläggningar för regnvattenåtervinning som producerar filtrerat regnvatten som håller dricksvattenkvalitet.

Drömlika växthus, orangerier och helisolerade uterum. Vi hjälper Dig att hitta ett rum att älska. Kvalitét, kunskap och kärlek sedan 1993.

Trädgårdskonst och rosor

Japanska sågar, sekatörer och övrigt inom trädgårdsredskap

Här finner du ett kringresande företag. Konstnär och trädgårdskreatör. Med inspiration från sydligare breddgrader i olivlundar och citrusodlingar. Vi säljer växter, betong, järnrost och trädgårdskonst.

Österlens Entreprenad & Transport kan hjälpa er med markentreprenad, grusterminal, schakt & återvinning, trädgårdsanläggning och transporter.  Levererar material med våra tippbilar, kranbilar och lastmaskiner, löst eller i storsäck, för både små och stora arbeten
Vår nyaste produkt är en storsäck för retur av trädgårdsavfall och trädgårdsschakt.

Ottarps Torp tillverkar och säljer senap mald med kula efter ärvt recept, honung från egna bin, nötfri chokladkräm utan mjölk och hemgjorda bivaxdukar. Handla även hos oss på www.ottarpstorp.se 

Historiska och odlingsvärda moderna blomsterlökar för finsmakare, enkelt och bekvämt med kvalitet och kunskap. Över 20 års erfarenhet av narcisser, tulpaner, crocus, allium, muscari, frittilaria m.m.

Återbruket Bromölla

Skapar med hjälp av återbruk - ger förbrukade ting nytt liv och en ny funktion - både för ute- som inomhusbruk

Underbara trädgårdssvampar och annan trädgårdskonst i mosaik.

Japanska lönnar passar i alla trädgårdar och även för odling i krukor! Många skiftar i färg under säsongen. Med vårt stora sortiment av 100-tals sorter kan du hitta de som passar bäst för din trädgård. Lönnarna odlar vi själva fram från småplantor i vårt lilla växthus i Kåseberga.

Stablade färggranna koppar gjorda av San Lundberg

San Lundberg art

 

Trädgårdsskulpturer och keramik.

Lokal ekologisk sort honung, pollen och jungfruvax.

Egenodlade rhododendron och azaleor. Vi har ett 70-tal olika sorter och i varierande storlek. Vi drar upp våra plantor mestadels genom frö, som vi köper från rhododendronföreningar runt om i Europa, vilket gör att utbudet vi har inte finns i detaljhandeln.

Egen produktion av keramik och texil. Konstföremål, trädgårdsrelaterat samt bruksgods.

Butik, Galleri och Ateljé utanför Hammenhög,

Simrishamnsvägen 51.

Tyger, inredning, konst, kalk- och kritfärger för inne och utomhus, glas, hårdplastglas.

Välkomna!

Vi på Sparbanken Skåne har en tydlig filosofi – att vara banken som är nära dig och den plats på jorden som du kallar hemma. Vi hjälper dig att skapa en sund och hållbar ekonomi för vardagen såväl som för att förverkliga drömmar. Privatperson eller företagare – vi ger dig kloka lösningar genom livet.

Danone är ett globalt matföretag som inriktat sig på färska mejeriprodukter, medicinsk nutrition, vatten och nutrition för spädbarn. Vår mission är att förse så många människor som möjligt med hälsosam mat.

Gör plats för vattnet- Ystads kommun


Ta hand om regnvattnet i din trädgård! Kraftiga regn blir allt vanligare- tillsammans gör vi plats för vattnet. Istället för att leda bort vårt värdefulla vatten till överfulla ledningar och orsaka översvämningar kan du fördröja och skörda vattnet. Vi skyfallssäkrar stad och landsbygd. Varje insats räknas!

Det snälla företaget med produkter från de egna bigårdarna. Allt framtaget med omtanke om bin, människor och miljö. Vi säljer honung, pollen, bivaxdukar, andelsbiodling m.m. På våra bigårdar i Vollsjötrakten anordnar vi bisafari.
Vi är en del av Honungskooperativet- fyra kvinnliga yrkesbiodlare i Skåne.

Fågelbad och trädgårdskonst i keramik. Palettblad,  minipaprika, luktärt m.m.

Djur & Naturbutiken, butiken för proffs och fritid på landet. Lantbruk, trädgård, häst och smådjur.

Hansens verkstad

Vi tillverkar produkter enligt traditionell hantverkstradition med nutida teknik för att erbjuda prisvärda produkter av hög kvalité. Beställt av och anpassat efter kunden skapar vi en unik och personlig produkt. Fjärilar, vindflöjlar, husnummer, spaljéer, utsmyckningar , grindar och ljuskronor exempelvis, konsthantverk utöver det vanliga!

Flora manufaktur erbjuder arbetskläder för kvinnor där funktion, passform och mode möts! Vår specialitet är arbetsbyxor för dam där våra byxmodeller bygger på genomtänkta konstruktioner med kvinnan i fokus.

Möbelimporten Österlen AB erbjuder ett noga utvalt sortiment av Engelska trädgårdsbänkar och utemöbler, trädgårdskonst i betong och belysning för utemiljö. 

Belysningsimporten Österlen AB erbjuder ett brett sortiment av elmaterial och designade lampor för alla stilar och miljöer.