Österlen Garden Show
Inspirationsträdgårdar

Inspirationsträdgårdar

I våra vackra inspirationsträdgårdar får du massor av idéer om hur du kan göra i dina egna odlingar. 

Alla kan göra en skogsträdgård hemma, i passande format! Med ätliga perenner i en vacker trädgård fylld av doft och smak! 


En trädgård att njuta av och skörda från. Där din mat bidrar till en ökad biologisk mångfald och binder koldioxid från luften.


Låt också platsen föra dig närmre både naturen och kulturhistorien. Med minnen från kulturlandskapet och handgjorda skyltar som påminner om köksträdgården mitt i en trädgård som både tangerar vild natur och prydlig blomstrande perennrabatt.

I ett litet skrymsle av vår fantasi, har vi skapat oss vår hemliga trädgård. Den välkomnar oss varsamt med sin grönska, och väcker ständigt vår nyfikenhet på vad som väntas runt nästa hörn.


Systrarna Freja & Julia Lindskog har arbetat som trädgårdsmästare och trädgårdsdesigners till en stor andel Österlen-bor sedan 2015. Trädgårdsyrket väcker dagligen vår kreativitet till liv, och inspirerar oss till att ständigt utvecklas som yrkeskvinnor och människor.

Studio Dahlgren drivs av Maria Dahlgren, utbildad landskapsarkitekt vid SLU, Sveriges lantbruksuniversitet. Sedan 2016 har Maria jobbat som trädgårdsdesigner åt privatpersoner och bostadsrättsföreningar i Sydvästra Skåne.


Maria är även utbildad inredningsarkitekt och jobbar därför ofta rumsligt med sina trädgårdar. "Att kunna njuta av olika rum i trädgården är viktigt, man får chansen att skapa ombonade miljöer på det sättet".