Österlen Garden Show
Föreläsare

Föreläsare

På mässans scen återfinns några av Sveriges mest inspirerande och underhållande föreläsare inom odlingsgenren. Välkommen hit för att fylla på ditt förråd med härliga ideer och tips!

Tareq Taylor föreläser på trädgårdsmässan Österlen Garden Show 2019.

Tareq Taylor

Vad använder du från din köksträdgård?


Härliga mat- och odlingsinspiratören Tareq Taylor håller två föreläsningar under mässan och går då igenom sona favoriter bland köksträdgårdens örter som lyfter din matlagning till en ny nivå!


Föreläsningstid lör 4/9

kl. 11.00 samt 15.00

Gunnel Carlson föreläser på trädgårdsmässan Österlen Garden Show 2019.

Filip Johansson

Trädgårdshacks året runt med GardenR


- Kanske tänker man att trädgården vilar på höst och vinter, men det finns mycket kul man kan göra i sin trädgård året runt. Filip på GardenR visar sina bästa trädgårdshacks, smarta konkreta gör-det-själv-saker och tips och trix för odling och biologisk mångfald.


Med Instagramkontot GardenR har Filip Johansson redan nått ut till över 17 000 följare med sina smarta, enkla och hållbara trädgårdstips. I våras lanserades mobilappen med samma namn. Målbilden för GardenR är att göra trädgårdsarbetet enklare, roligare och bättre för den biologiska mångfalden.


Föreläsningstid sön 5/9 kl. 10.30

Gunnel Carlson föreläser på trädgårdsmässan Österlen Garden Show 2019.

Eva Olsson

Plantera din egen läkeörtagård

– men var rädd om ogräsen!  


I samarbete med Sparbanken Syd ger kunniga örtterapeuten Eva Olsson från Herbasensia sina allra bästa tips på hur du bäst odlar och tillvaratar både läkeväxter och ogräs i din trädgård.

Efter föreläsningen kan du träffa Eva i Sparbanken Syds monter i mässhallen. 


Föreläsningstid sön 5/9 kl. 11.00

Gunnel Carlson föreläser på trädgårdsmässan Österlen Garden Show 2019.

Peter Englander

Våra österländska trädgårdar-

före och efter


Medelhavsentusiasten Peter visar bilder och berättar om designade och anlagda trädgårdar under åren. Självklart handlar det om solterrassen, skuggan i pergolan, doftande lavendelsjok, grekiska madonnaliljor och allt annat som hör till.


Föreläsningstid lör 4/9 kl. 14.00


Gunnel Carlson föreläser på trädgårdsmässan Österlen Garden Show 2019.

Martin Stoltze

Trädgården - vårt eget lilla paradis med blommor, lä och lagom mycket sol


Den miljön gillas också av tusentals andra arter. Några bor där och några kommer på besök. Vissa brukar man se som nyttodjur och andra som ohyra, men de allra flesta bara finns och lever sina liv obemärkt. Men får man upp ögonen för trädgårdens vilda liv har den ena arten ett mer fantastiskt levnadssätt än den andra. Många är specialister som hittar sin helt bestämda nisch eller bara besöker vissa blommor.


Här ger Martin från Drakängen tips om vad som gör en trädgård extra bra för fjärilar, bin och allt det andra, och pratar om värdet av det onyttiga.


Föreläsningstid sön 5/9 kl. 13.00

Gunnel Carlson föreläser på trädgårdsmässan Österlen Garden Show 2019.

John Taylor

Ett litet paradis i stan!


John berättar och visar hur han förändrade en tomt på 370 kvadratmeter tomt till sitt alldeles egna miniparadis- sin koloniträdgård!


Föreläsningstid sön 5/9 kl. 12.00


Charlie Drevstams boksläpp är tyvärr inställt men ersätts av en fantastiskt inspirerande föreläsning av Anette Nilsson på Boäng!

Gunnel Carlson föreläser på trädgårdsmässan Österlen Garden Show 2019.

Anders Stålhand

Växterna att plantera nu för maxad vårblomning


Anders delar med sig av sina bästa tips på självförvildande lökväxter  och tidigblommande träd och buskar som ger blomning från januari till maj. Med rätt växtval får man lökväxter som bara blir fler för varje år, detta kombinerat med träd och buskar med tidig blomning ger ett vårfyrverkeri som är oslagbart!


Föreläsningstid lör 4/9 kl. 12.00

Gunnel Carlson föreläser på trädgårdsmässan Österlen Garden Show 2019.

Hannu Sarenström

Det nya trädgårdslandet


Att bryta upp och börja skapa en ny trädgård i ett nytt land är ett vidunderligt äventyr, det gav mig ny energi och lust till att skapa ett härligt blommande livsrum. Jag kom också att anlägga en stor köksträdgård och blev självförsörjande på grönt, nyfiket har jag sökt frön till de godaste sorterna och skall man odla så vill man odla de godaste sorterna. Grönkål är inte bara grönkål.


Föreläsningstid sön 5/9 kl. 14.00

Gunnel Carlson föreläser på trädgårdsmässan Österlen Garden Show 2019.

Anette Nilsson

En blomstrande köksträdgård är det roligaste och godaste man kan skapa!


Av Anette på Boäng får du veta hur man kan skapa en egen, i pallkrageformat eller större. Boängs potager, en köksträdgård i fransk stil utanför Röstånga, ger en förnämlig skörd som gör familjen självhushållande på grönsaker hela året. Den är också vida känd för sin blomsterprakt. Varje år får den ett nytt  färgtema som alla besökare kan njuta av. Här ger Anette inspiration till nästa års blommande odling och dessutom säljs hennes nya bok till speciellt mässpris, den finns i montern hos Polaris fakta. I den finns både sortlistor och bilder med årens färgteman.


Föreläsningstid lör 4/9 kl. 13.00